Direct naar contentDirect naar verhalenDirect Naar campagne informatieDirect naar partners
Techniek is de toekomst

Techniek is de toekomst.

Als je werkt in het techniekonderwijs, sta je aan de basis van heel veel toekomst. Samen met jonge mensen denk je na over energiemanagement en over hoe techniek het klimaat kan verduurzamen. Maar ook over cybersecurity, drones, autotechniek en het bouwen van huizen. Slimme constructies, nieuwe materialen, automatische bezorging en elektrische systemen. Maar bovenal sta je aan de wieg van de persoonlijke idee├źn, dromen en idealen van een nieuwe generatie. Een generatie die met jouw kennis en inspiratie de toekomst in handen heeft.

Deze video is tot stand gekomen met hulp van Teylingen College - KTS.

Jouw kennis kan de toekomst verder helpen

Werk jij al jaren als engineer, timmerman of in de elektrotechniek en wordt het tijd voor iets nieuws? Als leraar techniek, onderwijsondersteuner of gastdocent op het vmbo kun je je kennis overdragen aan de volgende generatie. Techniek is de basis van de maatschappij. Er is bijna geen toepassing te bedenken of er is techniek in verwerkt dat onderhouden moet worden. Wil je meer weten over wat werken in het techniekonderwijs precies inhoudt en hoe het zij-instroomtraject in zijn werk gaat?

Ontdek meer
Wil jij zij-instromen?

Wordt techniek jouw toekomst?

Heb jij een liefde voor techniek en zoek je een vervolgopleiding met toekomst? Dan is de opleiding leraar techniek misschien iets voor jou. Op de opleiding ga je aan de slag in de grenzeloze wereld van techniek en leer je naast kennis en kunde jouw talent voor techniek over te brengen aan anderen. Ben je benieuwd wat de opleiding je nog meer te bieden heeft?

Ontdek meer
Kies de studie leraar techniek.

Doe de kopopleiding techniek

Studeer je techniek, maar zoek je meer dan werken voor een techniekbedrijf? Word docent techniek op het vmbo. Daar werk je niet alleen aan de toekomst van klimaat, drones en materialen, maar sta je bovenal aan de basis van de toekomst van een nieuwe generatie. Met de Kopopleiding kun je in een jaar al voor de klas staan. Ben je benieuwd wat de Kopopleiding precies inhoudt?

Ontdek meer
Ben jij HBO-student?
Werken in het onderwijs. De baan van het leven.